PRECIZARI

Miercuri, 7 Iunie 2017

În urma informa╚Ťiilor ap─ârute în spa╚Ťiul public cu privire la o presupus─â suspendare a misiunilor de audit pentru acreditarea autorit─â╚Ťilor de management responsabile pentru atragerea de fonduri europene, Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene (MDRAPFE) face urm─âtoarele

PRECIZ─éRI

Autoritatea de Audit desf─â╚Öoar─â misiuni de audit la toate autorit─â╚Ťile de management: POAT, POCA, POIMM, POC, POCU, POR ╚Öi POIM.

Pre╚Öedintele Autorit─â╚Ťii de Audit, Aron Ioan Popa, men╚Ťioneaz─â ”conform planului de audit, Autoritatea de Audit este în misiune de evaluare, urmând s─â emit─â o opinie cu privire la conformitatea sistemului de management ╚Öi control pentru fiecare program opera╚Ťional”.

La rândul s─âu, ministrul delegat al fondurilor europene, Rovana Plumb, d─â asigur─âri: „Cât─â vreme pentru unele dintre aceste autorit─â╚Ťi de management misiunile de audit ╚Öi-au finalizat deja ╚Öedin╚Ťele de închidere ca urmare a evalu─ârilor realizate, nu se poate vorbi despre o suspendare a acestor misiuni sau a fondurilor europene alocate României!”.

În cadrul acestui proces de acreditare, autorit─â╚Ťile de management ╚Öi Autoritatea de Audit comunic─â permanent pentru a clarifica toate aspectele semnalate.

Cu privire la sistemele informatice MySMIS 2014 / SMIS 2014+, MDRAPFE precizeaz─â înc─â o dat─â c─â modulele necesare acredit─ârii sistemului de management ╚Öi control respect─â toate cerin╚Ťele prev─âzute de regulamentele europene ╚Öi func╚Ťioneaz─â la parametri corespunz─âtori.