POR - Ghidul solicitantului pentru obiectivul specific 8.2 - "Imbunatatirea calitatii si a eficientei spitalicesti de urgenta" - in consultare publica

Miercuri, 5 Iunie 2019

Autoritatea de Management pentru Programul Opera┼úional Regional (POR) a publicat, în data de 05/06/2019, spre consultare public─â, Ghidul solicitantului pentru Axa prioritar─â 8 – „Dezvoltarea infrastructurii sanitare ┼či sociale”, Prioritatea de investi┼úii 8.1 „Investi┼úii în infrastructurile sanitare ┼či sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel na┼úional, regional ┼či local, reducând inegalit─â┼úile în ceea ce prive┼čte starea de s─ân─âtate ┼či promovând incluziunea social─â prin îmbun─ât─â┼úirea accesului la serviciile sociale, culturale ╚Öi de recreere, precum ╚Öi trecerea de la serviciile institu╚Ťionale la serviciile prestate de comunit─â╚Ťi”, Obiectivul specific 8.2 – “Îmbun─ât─â╚Ťirea calit─â╚Ťii ╚Öi a eficien╚Ťei îngrijirii spitalice╚Öti de urgen╚Ť─â”, apelul de proiecte cu num─ârul POR/2019/8/8.1/1/8.2.B/SJU ITI DD - COD APEL POR/537/8.

Eventualele observa╚Ťii ╚Öi propuneri pot fi transmise, la adresa regio@mdrap.ro, pân─â la data de 12.06.2019 (5 zile lucr─âtoare).

Aceste apeluri se adreseaz─â, în principal, solicitan┼úilor de finan┼úare reprezenta┼úi de unit─â┼úile administrativ-teritoriale ╚Öi parteneriatelor între unit─â┼úile administrativ-teritoriale ╚Öi unit─â┼úile administrativ-teritoriale autorit─â╚Ťi/ institu╚Ťii ale administra╚Ťiei publice locale, unit─â╚Ťi sanitare publice cu personalitate juridic─â proprie, orice alte autorit─â╚Ťi/ institu╚Ťii publice care pot contribui la buna implementare a proiectului.

Ghidul solicitantului con╚Ťine informa╚Ťii referitoare la specificitatea proiectelor, modalitatea de completare ╚Öi de depunere a cererilor de finan╚Ťare, condi╚Ťiile de eligibilitate, criteriile de evaluare, o descriere a etapelor de verificare ┼či contractare a proiectelor. De asemenea, sunt incluse instruc╚Ťiuni de completare a Cererii de finan╚Ťare de c─âtre solicitan╚Ťi.

* * *

Programul Opera╚Ťional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale ╚Öi de investi╚Ťii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regional─â (FEDR), în perioada actual─â de programare. Alocarea estimat─â se ridic─â la 8,25 miliarde de euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezint─â sprijinul UE, prin FEDR, iar 1,5 miliarde de euro - contribu╚Ťia na╚Ťional─â. Autoritatea de Management a programului func╚Ťioneaz─â la nivelul MDRAP.

POR 2014-2020 finan╚Ťeaz─â proiecte care contribuie la obiectivul general de cre┼čtere a competitivit─â┼úii economice ┼či îmbun─ât─â┼úirea condi┼úiilor de via┼ú─â ale comunit─â┼úilor locale ┼či regionale, prin sprijinirea dezvolt─ârii mediului de afaceri, a infrastructurii ┼či serviciilor, pentru dezvoltarea durabil─â a regiunilor, astfel încât acestea s─â-┼či poat─â gestiona în mod eficient resursele ┼či s─â-┼či valorifice poten┼úialul de inovare ┼či de asimilare a progresului tehnologic.