POR: Conditionalitatea cu privire la sanatate a fost ridicata

Vineri, 11 August 2017

Comisia European─â (CE) a notificat oficial România în ceea ce prive╚Öte ridicarea condi╚Ťionalit─â╚Ťii tematice ex-ante 9.3, privind existen╚Ťa unui cadru strategic de politic─â na╚Ťional─â sau regional─â pentru s─ân─âtate în limitele articolului 168 din TFUE, care asigur─â sustenabilitate din punct de vedere economic.

Ridicarea acestei condi╚Ťionalit─â╚Ťi reprezint─â premisa pentru lans─ârile de apeluri de proiecte pentru finan╚Ťarea investi╚Ťiilor în infrastructura de s─ân─âtate din cadrul Programului Opera╚Ťional Regional (POR) 2014-2020.

Pentru perioada de programare 2014-2020, exist─â o ax─â prioritar─â dedicat─â infrastructurii sanitare ce va finan╚Ťa activit─â╚Ťi precum: construc┼úia de spitale regionale, reabilitarea ╚Öi dotarea infrastructurii de servicii medicale (ambulatorii, unit─â┼úi de primiri urgen┼úe), precum ╚Öi construirea/reabilitarea/modernizarea/dotarea centrelor comunitare integrate.

"Mul╚Ťumesc Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii ╚Öi întregii echipe implicate în finalizarea tuturor ac╚Ťiunilor asumate de România pentru ridicarea cestei condi╚Ťionalit─â╚Ťi", a declarat Rovana Plumb, ministrul delelgat al fondurilor europene. Având în vedere aria larg─â a finan╚Ť─ârilor primite de România prin Fondurile Europene, Structurale ╚Öi de Investi╚Ťii, România ╚Öi-a asumat prin Acordul de Parteneriat 2014-2020 îndeplinirea a 36 de condi╚Ťionalit─â╚Ťi ex-ante.