POR - A fost modificat Ghidul Solicitantului pentru apelul 4.2/1

Marti, 19 Februarie 2019

În data de 19.02.2019, Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra╚Ťiei Publice (MDRAP) a emis ordinul de modificare a Ghidului specific al solicitantului pentru accesarea fondurilor în cadrul apelului de proiecte cu num─ârul POR/2017/4/4.2/1, aferent Axei prioritare 4 - Sprijinirea dezvolt─ârii urbane durabile, Obiectivul specific 4.2 - Realizarea de ac╚Ťiuni destinate îmbun─ât─â╚Ťirii mediului urban, revitaliz─ârii ora╚Öelor, regener─ârii ╚Öi decontamin─ârii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii polu─ârii aerului ╚Öi promov─ârii m─âsurilor de reducere a zgomotului. Astfel, principalele modific─âri prev─âd:

  • eliminarea din Anexa 4.2.2. Grila de verificare a conformit─â┼úii administrative ╚Öi eligibilit─â╚Ťii a punctului 23 aferent criteriului XIV.Lista de proiecte prioritare pentru Axa prioritar─â 4 a POR 2014-2020 din Documentului Justificativ pentru fonduri ESI 2014-2020, „Valoarea eligibil─â nerambursabil─â a Cererii de finan┼úare se încadreaz─â în alocarea financiar─â a municipiului pentru O.S. 4.2 ?„
  • completarea punctului 10.”Decizia etapei de încadrare a proiectului în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, sau Clasarea notificarii emis─â de la autoritatea pentru protec╚Ťia mediului” , sec┼úiunea 4.1 Anexe la depunerea cererii de finan┼úare cu referirea la Legea nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice ┼či private asupra mediului

Forma consolidat─â a Ghidului specific este publicat─â pe site-ul programului.

Restul condi╚Ťiilor ╚Öi prevederilor din ghidul specific r─âmân neschimbate.

* * *

Programul Opera╚Ťional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale ╚Öi de investi╚Ťii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regional─â (FEDR), în perioada actual─â de programare. Alocarea estimat─â se ridic─â la 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezint─â sprijinul UE, prin FEDR, iar 1,5 miliarde de euro - contribu╚Ťia na╚Ťional─â. Autoritatea de Management a programului func╚Ťioneaz─â la nivelul MDRAP.

Programul Opera╚Ťional Regional (POR) 2014-2020 finan╚Ťeaz─â proiecte care contribuie la obiectivul general de cre┼čtere a competitivit─â┼úii economice ┼či îmbun─ât─â┼úirea condi┼úiilor de via┼ú─â ale comunit─â┼úilor locale ┼či regionale, prin sprijinirea dezvolt─ârii mediului de afaceri, infrastructurii ┼či serviciilor, pentru dezvoltarea durabil─â a regiunilor, astfel încât acestea s─â î┼či poat─â gestiona în mod eficient resursele ┼či s─â î┼či valorifice poten┼úialul de inovare ┼či de asimilare a progresului tehnologic.