POR - 39 milioane de euro pentru drumuri europene in judetul Bacau

Joi, 23 Noiembrie 2017

Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a semnat ast─âzi contractul de finan╚Ťare pentru proiectul Regiunea Nord-Est – Axa rutier─â strategic─â 3: Neam╚Ť-Bac─âu.

"În ultimele s─âpt─âmâni am semnat contracte de finan╚Ťare pentru investi╚Ťii de reabilitare ╚Öi modernizare a infrastructurii rutiere din toate regiunile istorice ale ╚Ť─ârii. Acest demers va continua ╚Öi în viitorul apropiat, fiindc─â m─â num─âr printre cei care cred cu t─ârie c─â infrastructura de transport este vital─â pentru dezvoltare" – a afirmat ministrul Nica.

Cu o valoare total─â de 184,6 mil. lei, din care 175,6 mil. lei (aprox. 39 mil. euro) finan╚Ťare nerambursabil─â prin Programul Opera╚Ťional Regional (POR), proiectul are ca obiectiv cre╚Öterea gradului de accesibilitate a localit─â╚Ťilor aferente comunelor Damiene╚Öti, Negri, Pr─âje╚Öti, Traian, Secuieni, Izvoru Berheciului, Colone╚Öti, R─âchitoasa, Moto╚Öeni, Gl─âv─âne╚Öti, Podu Turcului, localit─â╚Ťi adiacente drumurilor jude╚Ťene modernizate.

De rezultatele moderniz─ârii celor 94 de km de drum jude╚Ťean vor beneficia locuitorii din localit─â╚Ťile repective, agen╚Ťii economici din zon─â, care vor avea un timp de transport redus cu 30%, precum ╚Öi participan╚Ťii la traficul rutier.

Despre proiect

Proiectul „REGIUNEA NORD – EST – AXA RUTIER─é STRATEGIC─é 3: NEAMT-BACAU, DJ 207D (limit─â jude╚Ť Neam╚Ť - Traian - DN2F, km 28+000 - 50+254), DJ 241 (limit─â jude╚Ť Vrancea - Podu Turcului - Izvoru Berheciului, km 25+000 - 83+368) ╚Öi DJ 241A (Izvoru Berheciului- Secuieni, km 64+250 - 78+114)” are o perioad─â de implementare de 62 de luni ╚Öi este finan╚Ťat prin POR 2014-2020, Axa prioritar─â 6 – Îmbun─ât─â╚Ťirea infrastructurii rutiere de importan╚Ť─â regional─â, Prioritate de investi╚Ťii 6.1 – Stimularea mobilit─â╚Ťii regionale prin conectarea nodurilor secundare ╚Öi ter╚Ťiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Despre Programul Opera╚Ťional Regional 2014-2020

Programul Opera╚Ťional Regional (POR) 2014 - 2020 are ca obiectiv general cre┼čterea competitivit─â┼úii economice ┼či îmbun─ât─â┼úirea condi┼úiilor de via┼ú─â ale comunit─â┼úilor locale ┼či regionale, prin sprijinirea dezvolt─ârii mediului de afaceri, infrastructurii ┼či serviciilor, pentru dezvoltarea durabil─â a regiunilor, astfel încât acestea s─â î┼či poat─â gestiona în mod eficient resursele ┼či s─â î┼či valorifice poten┼úialul de inovare ┼či de asimilare a progresului tehnologic.