POCA: 500 de milioane de lei, disponibili in urmatoarele luni pentru optimizarea proceselor in institutiile publice

Joi, 29 Septembrie 2016

Fonduri în valoare de 500 de milioane de lei sunt disponibile pentru proiecte care duc la optimizarea proceselor în administra╚Ťia public─â central─â ╚Öi care pun în aplicare m─âsuri prev─âzute în strategiile din domeniu: Strategia pentru Consolidarea Administra╚Ťiei Publice (SCAP) ╚Öi Strategia pentru o mai bun─â reglementare (SMBR), planul de m─âsuri pentru implementarea managementului calit─â╚Ťii 2016 – 2020 ╚Öi planul de m─âsuri de simplificare pentru cet─â╚Ťeni.

Este vorba despre cererea de proiecte IP3, o nou─â linie de finan╚Ťare lansat─â miercuri, 28 septembrie a.c., de Autoritatea de Management pentru Programul Opera╚Ťional Capacitate Administrativ─â (AM POCA) în cadrul Axei prioritare 1 - Administra╚Ťie public─â ╚Öi sistem judiciar eficiente, Obiectivul Specific 1.1: Dezvoltarea ╚Öi introducerea de sisteme ╚Öi standarde comune în administra╚Ťia public─â ce optimizeaz─â procesele decizionale orientate c─âtre cet─â╚Ťeni ╚Öi mediul de afaceri în concordan╚Ť─â cu SCAP.

Termenul limit─â de depunere de fi╚Öe de proiect, în cadrul IP3/2016, este 16 decembrie 2016. Pentru cererile de finan╚Ťare ce deriv─â din fi╚Öele de proiect agreate de AM POCA, termenul limit─â de depunere este 24 februarie 2017.

Cererea de proiecte nr. IP 3 „Sprijin pentru sus┼úinerea m─âsurilor din SCAP, SMBR, planul de m─âsuri pentru implementarea managementului calit─â╚Ťii 2016 – 2020 ╚Öi planul de m─âsuri de simplificare pentru cet─â╚Ťeni” are drept solicitan╚Ťi eligibili, pe tipuri de rezultate a╚Öteptate, spre exemplu, urm─âtoarele entit─â╚Ťi publice: Ministerul Finan╚Ťelor Publice; Ministerul Muncii, Familiei, Protec┼úiei Sociale ┼či Persoanelor Vârstnice; Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice; Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii; Ministerul Educa╚Ťiei Na╚Ťionale ╚Öi Cercet─ârii ╚śtiin╚Ťifice; Ministerul Mediului, Apelor ╚Öi P─âdurilor; Ministerul Transporturilor; Ministerul Economiei, Comer╚Ťului ╚Öi Rela╚Ťiilor cu Mediul de Afaceri, Ministerul Energiei, alte autorit─â╚Ťi ╚Öi institu╚Ťii ale administra╚Ťiei publice centrale.

Odat─â cu lansarea IP 3 este pus la dispozi╚Ťia poten╚Ťialilor beneficiari Ghidul solicitantului cu anexele aferente ╚Öi poate fi accesat la adresa www.poca.ro.

Cererea de proiecte are ca scop sprijinirea autorit─â╚Ťilor ╚Öi institu╚Ťiilor publice în implementarea unitar─â a managementului calit─â╚Ťii ╚Öi performan╚Ťei, implementarea m─âsurilor de simplificare pentru cet─â╚Ťeni, de sistematizare ╚Öi simplificare a fondului activ al legisla╚Ťiei, de reducere a poverii administrative pentru mediul de afaceri, de creare a cadrului pentru dezvoltarea la nivel local.

* * *

POCA 2014-2020 este cofinan┼úat din Fondul Social European (FSE) - obiectivul tematic nr. 11-„Consolidarea capacit─â╚Ťii institu╚Ťionale a autorit─â╚Ťilor publice ╚Öi a p─âr╚Ťilor interesate ╚Öi eficien╚Ťa administra╚Ťiei publice”. Gestionat de MDRAP (în calitate de Autoritate de Management), POCA reprezint─â continuarea Programului Opera┼úional Dezvoltarea Capacit─â┼úii Administrative (PODCA) 2007-2013.

Programul finan╚Ťeaz─â proiecte ale administra╚Ťiei publice care urm─âresc crearea unei administra╚Ťii moderne, eficiente, servicii publice competitive, investi╚Ťii ╚Öi reglement─âri de calitate, proceduri clare, simple ╚Öi predictibile de func╚Ťionare ╚Öi profesionalizarea func╚Ťionarilor publici, contribuind, astfel, la implementarea m─âsurilor de reform─â ╚Öi la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.