PNDL: Investitii de doua milioane de lei pentru infrastructura scolara si iluminat public

Vineri, 14 Decembrie 2018

În perioada 13-14 decembrie 2018, au fost recep┼úionate trei noi obiective de investi┼úii pentru dezvoltarea infrastructurii locale, realizate prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (etapele I ┼či II), coordonat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice.

Este vorba de:

• reabilitarea sistemului de iluminat public din comuna Ciumani (jud. Harghita), cu o valoare total─â de 597.231,76 lei;

• modernizarea ┼čcolii cu clasele 0-VIII din satul Noapte╚Öa, comuna ╚śi╚Öe╚Öti (jud. Mehedin╚Ťi), pentru ob╚Ťinerea autoriza╚Ťiei sanitare de func╚Ťionare, cu o valoare total─â de 597.231,76 lei;

• construirea gr─âdini╚Ťei cu program normal „╚Üepe╚Ö Vod─â” din comuna Movila Miresii (jud. Br─âila), a c─ârei valoare total─â este de 714.649 lei.

* * *

Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (PNDL) este un program de finan╚Ťare multianual, care are ca obiectiv general echiparea unit─â┼úilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa┼úional─â, de s─ân─âtate ┼či de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ┼či turistic─â, administrativ─â ┼či de acces la c─âile de comunica┼úie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României.

Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul PNDL, unit─â┼úile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ┼či ora┼čele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, jude┼úele, precum ┼či unit─â┼úile administrativ-teritoriale membre ale asocia┼úiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi┼úiile legii, pentru investi┼úiile realizate prin asocia┼úiile de dezvoltare intercomunitar─â.