PNDL II aduce 138,39 de milioane de lei in judetul Satu Mare, pentru drumuri

Vineri, 8 Decembrie 2017

I Galerie foto I

Noi proiecte de investi╚Ťii în infrastructur─â, în valoare de 138,39 de milioane de lei, vor demara în jude╚Ťul Satu Mare, ca urmare a încheierii contractelor de finan╚Ťare dintre Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene (MDRAPFE) ╚Öi beneficiari.

Cele 9 contracte au fost semnate de viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale, administra╚Ťiei publice ╚Öi fondurilor europene, vineri, 8 decembrie a.c., la sediul Consiliului Jude╚Ťean. Finan╚Ťarea provine din Programul Na╚Ťional de Dezvoltare Local─â (PNDL) – etapa a II-a.

Jude╚Ťul Satu Mare va beneficia de drumuri modernizate, dup─â implementarea acestor contracte. Este vorba despre aproape 63 de kilometri de drumuri jude╚Ťene, care se adaug─â proiectelor deja existente în regiune. PNDL aduce în jude╚Ť sume importante, care sunt cheltuite pentru dezvoltare local─â durabil─â. Banii se aloc─â dup─â criterii clar stabilite, în func╚Ťie de capacitatea financiar─â a jude╚Ťului, de num─ârul de locuitori ╚Öi de num─ârul de unit─â╚Ťi administrativ-teritoriale”, a declarat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.

PNDL II include 122 de proiecte din jude╚Ťul Satu Mare, care au o alocare total─â în valoare de 588,37 de milioane de lei. Etapa I cuprinde 98 de obiective de investi╚Ťii, pentru care sunt disponibile fonduri ce însumeaz─â 733,69 de milioane de lei.

* * *

PNDL este un program de finan╚Ťare multianual, gestionat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra┼úiei Publice ┼či Fondurilor Europene. PNDL are ca obiectiv general echiparea unit─â┼úilor administrativ-teritoriale cu toate dot─ârile tehnico-edilitare, de infrastructur─â educa┼úional─â, de s─ân─âtate ┼či de mediu, sportiv─â, social-cultural─â ┼či turistic─â, administrativ─â ┼či de acces la c─âile de comunica┼úie în vederea asigur─ârii unui climat investi╚Ťional atractiv pentru localit─â╚Ťile României.

Pot beneficia de finan╚Ťare, în cadrul Programului, unit─â┼úile administrativ-teritoriale reprezentate de autorit─â┼úile administra┼úiei publice locale, respectiv comunele, municipiile ┼či ora┼čele, inclusiv satele componente ale acestora, jude┼úele, precum ┼či unit─â┼úile administrativ-teritoriale membre ale asocia┼úiilor de dezvoltare intercomunitar─â, constituite în condi┼úiile legii, pentru investi┼úiile realizate prin asocia┼úiile de dezvoltare intercomunitar─â.