Peste 2,2 miliarde lei, alocati de MDRAP pentru investitii in Mehedinti

Joi, 21 Martie 2019

Dou─â contracte de finan┼úare pentru infrastructura rutier─â din jude┼úul Mehedin┼úi au fost semnate ast─âzi, 21 martie, de viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice. Acestea vizeaz─â reabilitarea ┼či modernizarea DJ607C, DN6-Podeni-Malarisca-Balta (DJ670) ┼či DJ 670 Malovat (DN 67) – Marga (pe o lungime de 58 km), fondurile necesare (în valoare total─â de peste 113 milioane lei) fiind alocate prin Programul Opera┼úional Regional (POR) 2014-2020. 

“Modernizarea infrastructurii rutiere este una dintre priorit─â┼úile Guvernului României, întrucât avem nevoie de drumuri sigure, care s─â faciliteze transportul cet─â┼úenilor ┼či s─â le permit─â accesul cât mai rapid la servicii medicale, educa┼úionale sau de alt─â natur─â”, a declarat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.
Tot ast─âzi, ministrul dezvolt─ârii a verificat stadiul lucr─ârilor de asfaltare a Bulevardului Tudor Vladimirescu din municipiul Dobreta Turnu Severin care are ca dat─â estimativ─â de finalizare, luna octombrie 2019. Proiectul este finan┼úat prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (PNDL) – etapa I, prevede reabilitarea a 8,3 km de str─âzi ┼či are o valoare de 25,5 milioane lei.

„Am spus, înc─â de la începutul mandatului, c─â unul dintre obiectivele mele este s─â m─â asigur c─â toate lucr─ârile pentru care MDRAP aloc─â fonduri sunt în grafic ┼či se deruleaz─â în cele mai bune condi┼úii, astfel încât românii s─â beneficieze cât mai repede de rezultatele acestora. Voi merge constant în teritoriu s─â m─â conving c─â toat─â lumea trateaz─â cu seriozitate investi╚Ťiile din bani publici”, a men┼úionat Daniel Suciu.

Un alt obiectiv vizitat a fost Spitalul Or─â┼čenesc Strehaia, care va fi reabilitat prin fondurile alocate în etapa a II-a a PNDL, valoarea investi┼úiei fiind de 14,1 milioane lei. Contractul de finan┼úare a fost semnat în aceast─â lun─â ┼či vizeaz─â, în principal, lucr─âri de restaurare arhitectural─â ┼či de consolidare a structurii existente; valorificarea ╚Öi refunc╚Ťionalizarea spa╚Ťiilor anexe; dotarea cu echipamente specifice; montarea unor lifturi pentru transportul pacien┼úilor ┼či pentru aprovizionarea cu alimente. Viceprim-ministrul Daniel Suciu a inspectat ╚Öi ╚Öantierele deja deschise în localit─â╚Ťile componente, pentru reabilitarea ╚Öi dotarea a patru gr─âdini╚Ťe, realizare sistem aduc╚Ťiune ap─â ╚Öi modernizare str─âzi, finan╚Ťate tot prin PNDL II, în valoare total─â de peste 17 milioane de lei.

* * *

Pân─â în prezent, în jude┼úul Mehedin┼úi, prin programele coordonate de MDRAP, au fost investite peste 2,2 miliarde lei pentru lucr─âri de infrastructur─â rutier─â, unit─â┼úi sanitare ┼či de înv─â┼ú─âmânt, ap─â-canalizare, energie termic─â ┼či electric─â (inclusiv iluminat public), salubrizare, cultur─â, culte, locuire ┼či sport.

Prin POR, sunt în diverse stadii de implementare 48 de proiecte, în valoare de aproximativ 769 milioane lei, iar PNDL finan┼úeaz─â, în jude┼ú, 297 de obiective de investi┼úii (din care 75 sunt finalizate).