Participarea viceprim-ministrului Sevil Shhaideh la cea de-a 6-a Jamboree Nationala a Cercetasiei

Luni, 14 August 2017

I Galerie foto I

La invitația Organizației Naționale Cercetașii României (ONCR) doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh s-a aflat duminică, 13 august a.c., în mijlocul cercetașilor, în localitatea Cristian, județul Brașov. Întâlnirea a fost prilejuită de cea de-a 6-a Jamboree Națională RoJAM2.017, cel mai mare eveniment de educație non-formală desfășurat în România în acest an, organizat sub deviza "Schimbă perspectiva”. RoJAM 2.017 este o tabără educațională orientată spre stimularea educației pentru știință și tehnologie, identificarea soluțiilor pentru dezvoltarea durabilă a comunităților locale, precum și pe încurajarea și promovarea diversității în societatea românească.

Cu această ocazie, doamna Sevil Shhaideh a efectuat un tur de camp, a participat la câteva ateliere și s-a întâlnit cu reprezentanți ai Consiliului Director și ai catorva filiale ale ONCR. Întrevederea a avut ca temă modalitatea prin care administrația publică locală poate sprijini organizațiile non-guvernamentale în derularea unor proiecte și activități cu implicații directe în viața comunității. Doamna viceprim-ministru a aflat cum Cercetașii României contribuie în mod real la formarea de cetățeni responsabili și cum proiectele acestora pot duce la creșterea productivității și îmbunătățirea performanțelor forței de muncă românești.

Impresionată de entuziasmul, seriozitatea și diversitatea activităților la care participă în aceste zile cei peste 1800 de tineri, din care 300 de cercetași din 10 țări ale Uniunii Europene, Arabia Saudită, Taiwan, Israel și aproape 500 de adulți voluntari, doamna Sevil Shhaideh a subliniat faptul că tinerii din România trebuie să-și urmeze idealul și ca schimbare de perspectivă să nu renunțe, să creadă în ceea ce fac, indiferent de obstacole: „Ceea ce se întâmplă azi, aici, în acest camp, arată că se poate. Împreună cu această echipa minunată de voluntari, demonstrați că idealul se poate atinge prin forțe proprii.”

***

Ce este cercetășia?

Cercetăşia este un tip de educație non-formală, care, de peste 100 de ani, contribuie la crearea unei lumi mai bune prin implicarea personală a sutelor de milioane de oameni care au respectat Promisiunea Cercetaşului.

Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă copiilor și tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea, egalitatea și leagă noi prietenii.