Participarea viceprim-ministrului Sevil Shhaideh la cea de-a 6-a Jamboree Nationala a Cercetasiei

Luni, 14 August 2017

I Galerie foto I

La invita╚Ťia Organiza╚Ťiei Na╚Ťionale Cerceta╚Öii României (ONCR) doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh s-a aflat duminic─â, 13 august a.c., în mijlocul cerceta╚Öilor, în localitatea Cristian, jude╚Ťul Bra╚Öov. Întâlnirea a fost prilejuit─â de cea de-a 6-a Jamboree Na╚Ťional─â RoJAM2.017, cel mai mare eveniment de educa╚Ťie non-formal─â desf─â╚Öurat în România în acest an, organizat sub deviza "Schimb─â perspectiva”. RoJAM 2.017 este o tab─âr─â educa╚Ťional─â orientat─â spre stimularea educa╚Ťiei pentru ╚Ötiin╚Ť─â ╚Öi tehnologie, identificarea solut╠Žiilor pentru dezvoltarea durabil─â a comunit─ât╠Žilor locale, precum s╠Ži pe i╠éncurajarea s╠Ži promovarea diversit─ât╠Žii i╠én societatea roma╠éneasc─â.

Cu aceast─â ocazie, doamna Sevil Shhaideh a efectuat un tur de camp, a participat la câteva ateliere ╚Öi s-a întâlnit cu reprezentan╚Ťi ai Consiliului Director ╚Öi ai catorva filiale ale ONCR. Întrevederea a avut ca tem─â modalitatea prin care administra╚Ťia public─â local─â poate sprijini organiza╚Ťiile non-guvernamentale în derularea unor proiecte ╚Öi activit─â╚Ťi cu implica╚Ťii directe în via╚Ťa comunit─â╚Ťii. Doamna viceprim-ministru a aflat cum Cerceta╚Öii României contribuie în mod real la formarea de cet─â╚Ťeni responsabili ╚Öi cum proiectele acestora pot duce la cre╚Öterea productivit─â╚Ťii ╚Öi îmbun─ât─â╚Ťirea performan╚Ťelor for╚Ťei de munc─â române╚Öti.

Impresionat─â de entuziasmul, seriozitatea ╚Öi diversitatea activit─â╚Ťilor la care particip─â în aceste zile cei peste 1800 de tineri, din care 300 de cerceta╚Öi din 10 ╚Ť─âri ale Uniunii Europene, Arabia Saudit─â, Taiwan, Israel ╚Öi aproape 500 de adul╚Ťi voluntari, doamna Sevil Shhaideh a subliniat faptul c─â tinerii din România trebuie s─â-╚Öi urmeze idealul ╚Öi ca schimbare de perspectiv─â s─â nu renun╚Ťe, s─â cread─â în ceea ce fac, indiferent de obstacole: „Ceea ce se întâmpl─â azi, aici, în acest camp, arat─â c─â se poate. Împreun─â cu aceast─â echipa minunat─â de voluntari, demonstra╚Ťi c─â idealul se poate atinge prin for╚Ťe proprii.”

***

Ce este cercetășia?

Cercet─â┼čia este un tip de educa╚Ťie non-formal─â, care, de peste 100 de ani, contribuie la crearea unei lumi mai bune prin implicarea personal─â a sutelor de milioane de oameni care au respectat Promisiunea Cerceta┼čului.

Cercet─â╚Öia este mai mult decât recreere, este educa╚Ťie pentru via╚Ť─â, un mod de a tr─âi ╚Öi o mi╚Öcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercet─â╚Öia ofer─â copiilor ╚Öi tinerilor ╚Öansa de a se angaja în activit─â╚Ťi diverse, creeaz─â noi oportunit─â╚Ťi pentru ace╚Ötia, încurajeaz─â diversitatea, egalitatea ╚Öi leag─â noi prietenii.