Ministrul dezvoltarii a dispus verificarea unor proiecte finantate prin PNDL

Luni, 4 Martie 2019

Ca urmare a apari┼úiei în mass-media a unor articole ce vizeaz─â modul de implementare a unor proiecte finan┼úate prin Programul Na┼úional de Dezvoltare Local─â (PNDL), coordonat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra┼úiei Publice (MDRAP), viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, a dispus ast─âzi constituirea unui grup operativ pentru verificarea aspectelor semnalate.

Echipele mixte, formate din membri ai Corpului de Control ╚Öi ISC vor verifica modul de promovare a investi┼úiilor, respectarea prevederilor legale privind achizi┼úiile publice aferente acestor investi┼úii, preg─âtirea ┼či implementarea investi┼úiilor, precum ┼či stadiile fizice ┼či valorice ale lucr─ârilor executate.

Controlul se va desf─â┼čura în perioada 5-20 martie 2019, iar obiectivele de investi┼úii vor fi verificate de la momentul promov─ârii acestora ┼či pân─â în prezent.

Echipa din minister, oameni cu experien╚Ť─â în administra╚Ťia public─â local─â, ┼čtie ce înseamn─â implementarea de proiecte ╚Öi tocmai de aceea nu permit s─â planeze nicio suspiciune asupra celui mai important program derulat de minister, PNDL. Nu este important doar prin prisma sumelor mari alocate, ci prin tot ceea ce s-a reu╚Öit s─â se fac─â la nivelul comunit─â╚Ťilor locale. ╚śi vorbim aici despre proiecte care au r─âspuns concret nevoilor de baz─â din comunit─â╚Ťi. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României ┼či care genereaz─â rezultate vizibile în toat─â ╚Ťara ╚Öi pentru români. Am promis c─â activitatea mea va fi ghidat─â de principiul transparen╚Ťei ╚Öi nu abdic de la el”, a precizat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.