Mesajul viceprim-ministrului Sevil Shhaideh transmis la evenimentul jubiliar Adunarea generala - Asociatia Comunelor din Romania - 20 de ani de existenta si activitate!

Marti, 21 Februarie 2017

I Galerie foto I

Cu prilejul participării la cea de-a XX-a sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene s-a adresat astăzi, 21 februarie a.c. celor prezenți:

Stimate domnule președinte Emil Draghici,

Onorați participanți,

Doamnelor și domnilor,

Permiteți-mi să vă mulțumesc pentru invitația pe care mi-ați adresat-o și să vă asigur, că și dacă nu m-ați fi invitat, pentru toată activitatea pe care am depus-o împreună cu mulți dintre dumneavoastră, tot aș fi fost prezentă la acest important moment festiv și să vă felicit din toată inima pentru toată activitatea pe care aţi desfăşurat-o în aceşti 20 de ani de existenţă!

În toți acești ani ați dovedit tuturor factorilor decidenți că Asociația Comunelor din România reprezintă tradiție, profesionalism si un partener de încredere iar membrii dumnneavoastră, prin proiectele pe care le dezvoltă, un real sprijin pentru comunităţile din care faceți parte!

Am venit cu deschiderea pe care v-o arătăm mereu, cu aceeaşi disponibilitate pentru dialog şi colaborare și, după cum bine știți, în Programul de Guvernare 2017-2020, am inclus măsuri concrete care pot rezolva mare parte din problemele satului românesc.

Astfel, reamintesc prioritățile ministerului: PNDL etapa 2 – pentru finanțarea a 5000 de obiective (apă, canalizare, drumuri, dispensare, etc), 2.500 de creșe și grădinițe și 2.000 de unități de învățământ preuniversitar, care necesită investiții pentru obținerea autorizațiilor de funcționare, cu un buget de 30 miliarde credite de angajament, PNDL etapa 1 – care include toate obiectivele de investiție aflate în finanțare la 31/12/2016 și pentru care avem asigurată sursa de finanțare la nivelul a 2 miliarde credite bugetare.

De asemenea, vom corela toate investițiile care se vor finanța din PNDL cu cele care se vor finanța din fonduri europene, astfel încât, până la finalul acestui an să rambursăm de la Comisia Europeană 5,2 miliarde de euro.

Am trecut în revistă doar câteva măsuri de stimulare a dezvoltării locale pentru a ne arăta sprijinul și interesul crescut pentru eforturile pe care Dvs le faceți în vederea eficientizarii activității unităților administrativ teritoriale și modernizării satului românesc.

Vă doresc sănătate şi putere de muncă în continuare şi vă asigur încă o dată de tot sprijinul nostru!

Vă mulţumesc!