Mesajul viceprim-ministrului Sevil Shhaideh transmis la evenimentul jubiliar Adunarea generala - Asociatia Comunelor din Romania - 20 de ani de existenta si activitate!

Marti, 21 Februarie 2017

I Galerie foto I

Cu prilejul particip─ârii la cea de-a XX-a sesiune ordinar─â a Adun─ârii Generale a Asocia╚Ťiei Comunelor din România, doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvolt─ârii regionale, administra╚Ťiei publice ╚Öi fondurilor europene s-a adresat ast─âzi, 21 februarie a.c. celor prezen╚Ťi:

Stimate domnule președinte Emil Draghici,

Onora╚Ťi participan╚Ťi,

Doamnelor și domnilor,

Permite╚Ťi-mi s─â v─â mul╚Ťumesc pentru invita╚Ťia pe care mi-a╚Ťi adresat-o ╚Öi s─â v─â asigur, c─â ╚Öi dac─â nu m-a╚Ťi fi invitat, pentru toat─â activitatea pe care am depus-o împreun─â cu mul╚Ťi dintre dumneavoastr─â, tot a╚Ö fi fost prezent─â la acest important moment festiv ╚Öi s─â v─â felicit din toat─â inima pentru toat─â activitatea pe care a┼úi desf─â┼čurat-o în ace┼čti 20 de ani de existen┼ú─â!

În to╚Ťi ace╚Öti ani a╚Ťi dovedit tuturor factorilor deciden╚Ťi c─â Asocia╚Ťia Comunelor din România reprezint─â tradi╚Ťie, profesionalism si un partener de încredere iar membrii dumnneavoastr─â, prin proiectele pe care le dezvolt─â, un real sprijin pentru comunit─â┼úile din care face╚Ťi parte!

Am venit cu deschiderea pe care v-o ar─ât─âm mereu, cu aceea┼či disponibilitate pentru dialog ┼či colaborare ╚Öi, dup─â cum bine ╚Öti╚Ťi, în Programul de Guvernare 2017-2020, am inclus m─âsuri concrete care pot rezolva mare parte din problemele satului românesc.

Astfel, reamintesc priorit─â╚Ťile ministerului: PNDL etapa 2 – pentru finan╚Ťarea a 5000 de obiective (ap─â, canalizare, drumuri, dispensare, etc), 2.500 de cre╚Öe ╚Öi gr─âdini╚Ťe ╚Öi 2.000 de unit─â╚Ťi de înv─â╚Ť─âmânt preuniversitar, care necesit─â investi╚Ťii pentru ob╚Ťinerea autoriza╚Ťiilor de func╚Ťionare, cu un buget de 30 miliarde credite de angajament, PNDL etapa 1 – care include toate obiectivele de investi╚Ťie aflate în finan╚Ťare la 31/12/2016 ╚Öi pentru care avem asigurat─â sursa de finan╚Ťare la nivelul a 2 miliarde credite bugetare.

De asemenea, vom corela toate investi╚Ťiile care se vor finan╚Ťa din PNDL cu cele care se vor finan╚Ťa din fonduri europene, astfel încât, pân─â la finalul acestui an s─â ramburs─âm de la Comisia European─â 5,2 miliarde de euro.

Am trecut în revist─â doar câteva m─âsuri de stimulare a dezvolt─ârii locale pentru a ne ar─âta sprijinul ╚Öi interesul crescut pentru eforturile pe care Dvs le face╚Ťi în vederea eficientizarii activit─â╚Ťii unit─â╚Ťilor administrativ teritoriale ╚Öi moderniz─ârii satului românesc.

V─â doresc s─ân─âtate ┼či putere de munc─â în continuare ┼či v─â asigur înc─â o dat─â de tot sprijinul nostru!

Vă mulţumesc!