MDRAPFE reaminteste beneficiarilor de fonduri europene de existenta, pe site-ul ANAP, a Ghidului Achizitiilor Publice si a Bibliotecii de Spete

Marti, 23 Mai 2017

Venind în sprijinul beneficiarilor de fonduri europene, Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene (MDRAPFE) recomand─â solicitan╚Ťilor / beneficiarilor s─â consulte Ghidul Achizi╚Ťiilor Publice ╚Öi Biblioteca de Spe╚Ťe, disponibile pe site-ul Agen╚Ťiei Na╚Ťionale pentru Achizi╚Ťii Publice (ANAP). Cele dou─â documente, elaborate pentru a sprijini beneficiarii ╚Öi institu╚Ťiile interesate, reprezint─â instrumente utile în derularea, verificarea ╚Öi controlul achizi╚Ťiilor publice.

Ghidul achizi╚Ťiilor publice este o aplica╚Ťie online care ofer─â informa┼úii privind toate etapele necesare realiz─ârii achizi╚Ťiilor publice de c─âtre o autoritate contractant─â. Acest instrument vizeaz─â întregul proces de achizi╚Ťie public─â, de la momentul identific─ârii necesit─â╚Ťilor pân─â la cel al analizei îndeplinirii indicatorilor de performan┼ú─â. De asemenea, aplica╚Ťia ofer─â informa┼úii cu privire la rezultatele ob┼úinute ┼či la m─âsurile de îmbun─ât─â┼úire a proceselor de achizi┼úii publice.

ANAP a dezvoltat primul modul al acestui instrument ╚Öi, pân─â la jum─âtatea anului 2019, continu─â dezvoltarea prin completarea cu alte componente opera╚Ťionale, cum ar fi documenta╚Ťii standard, forum colaborativ sau un modul interactiv dedicat noii legisla╚Ťii a achizi╚Ťiilor publice.

Biblioteca de spe╚Ťe este actualizat─â periodic ╚Öi reprezint─â o culegere de spe╚Ťe rezultat─â din prelucrarea celor mai frecvente întreb─âri adresate ANAP, prin intermediul serviciului HELPDESK sau în cadrul unor întâlniri regionale.

Cele dou─â facilit─â╚Ťi au fost elaborate în contextul ac╚Ťiunilor prev─âzute în Strategia na╚Ťional─â în domeniul achizi╚Ťiilor publice (aprobat─â prin HG nr. 901 din 2015), pentru îndeplinirea condi╚Ťionalit─â╚Ťii ex-ante referitoare la achizi╚Ťiile publice.