MDRAPFE prelungeste consultarea publica pentru contractele-standard de achizitie aplicabile obiectivelor de investitii

Joi, 8 Iunie 2017

I Foto I

Perioada de consultare public─â a celor trei modele de contracte de achizi┼úie public─â, pentru investi┼úii finan┼úate din fonduri publice, a fost prelungit─â pân─â la 14 iunie a.c., pentru o mai ampl─â participare la procesul consultativ.

Decizia a fost luat─â ast─âzi, în cadrul ╚Öedin╚Ťei de dezbatere public─â pe marginea proiectului de hot─ârâre de Guvern ini╚Ťiat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene.

O alt─â decizie a fost ca vineri, 9 iunie, începând de la ora 10:00, modelul de contract ce prive╚Öte condi┼úiile contractuale generale ┼či specifice pentru achizi╚Ťia serviciilor de proiectare s─â fie discutat în detaliu în cadrul unui grup tehnic de lucru cu cei interesa╚Ťi s─â contribuie la forma final─â a documentului. Întâlniri similare vor fi stabilite pentru celelalte dou─â modele de contract: pentru execu┼úie, respectiv pentru proiectare ╚Öi execu┼úie.

╚śedin╚Ťa de ast─âzi, condus─â de Mihai Grigore, secretar de stat în MDRAPFE ╚Öi Marius Nica, consilier de stat al prim-ministrului pe domeniul fondurilor europene, a reunit 22 de participan╚Ťi, reprezentan╚Ťi ai organiza╚Ťiilor patronale din domeniu construc╚Ťiilor, arhitecturii ╚Öi urbanismului ╚Öi ai institu╚Ťiilor publice.

Proiectul de act normativ a fost lansat în consultare public─â luni, 29 mai, ╚Öi este disponibil pe site-ul ministerului.