Investitiile in infrastructura sportiva - prioritate de guvernare

Luni, 27 August 2018

Viceprim-ministrul Paul St─ânescu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, a participat ast─âzi, 27 august, la evenimentul de lansare a studiului ”Beneficiul social al investi╚Ťiei în fotbal” (organizat de Federa┼úia Român─â de Fotbal).

Cu aceast─â ocazie, ministrul dezvolt─ârii a vorbit atât despre priorit─â┼úile de guvernare referitoare la activitatea sportiv─â din România, cât ┼či despre investi┼úiile pe care le realizeaz─â, în domeniul infrastructurii sportive, Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Administra┼úiei Publice (MDRAP), prin intermediul Companiei Na┼úionale de Investi┼úii (CNI).

M─â bucur s─â v─âd c─â, în ultimii ani, autorit─â┼úile locale sunt preocupate tot mai mult de dezvoltarea comunit─â┼úilor pe care le conduc, implicându-se activ în realizarea de investi┼úii utile pentru cet─â┼úeni, în crearea de noi locuri de munc─â, dar ┼či în atragerea turi┼čtilor ┼či a investitorilor. Totodat─â, m─â bucur c─â MDRAP, ca institu┼úie responsabil─â în domeniul dezvolt─ârii, a contribuit la realizarea unor importante obiective în domeniul sportului (s─âli de sport, stadioane, bazine de înot, complexuri sportive etc.)”, a precizat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.

Din 2002 ┼či pân─â în prezent, MDRAP a finalizat 1.106 s─âli de sport, la care se adaug─â alte 46 de s─âli de sport reabilitate. Valoarea total─â a acestora se ridic─â la peste 2,8 miliarde de lei. Alte 55 de s─âli de sport sunt în execu┼úie, cele mai mari fiind la Oradea (5.000 de locuri) ┼či Slatina (3.000 de locuri). De asemenea, pân─â în prezent, au fost finalizate 3 patinoare ┼či 19 bazine de înot, alte 9 bazine de înot fiind în execu┼úie. S-au finalizat ┼či 5 complexuri sportive, cu o valoare total─â de aproape 300 de milioane de lei, iar alte 4 sunt în faza de execu┼úie.

În ceea ce prive┼čte Campionatul European de Fotbal EURO 2020, pentru stadionul Steaua, a fost semnat contractul de finan┼úare, au început deja lucr─ârile de demolare ┼či se lucreaz─â la proiectarea noului stadion. La Dinamo s-au demarat lucr─ârile de proiectare pentru realizarea studiului de prefezabilitate ┼či, ulterior, se va realiza studiul de fezabilitate. La Stadionul Na┼úional de Rugby „Arcul de Triumf”, s-a semnat contractul de proiectare ┼či execu┼úie ┼či se lucreaz─â la partea de proiectare. În ceea ce prive┼čte stadionul Rapid, în prezent sunt în curs de evaluare ofertele din cadrul procedurii de achizi┼úie public─â.

Vede┼úi, astfel, c─â vorbim de investi┼úii pe termen lung, de care vom putea beneficia cu to┼úii. În plus, de aceste investi┼úii vor beneficia multe genera╚Ťii de acum înainte ┼či, de fapt, ele reprezint─â investi┼úii în s─ân─âtate, pentru c─â un om care face sport este ┼či un om mai s─ân─âtos. ┼×i vrem s─â avem oameni mai s─ân─âto╚Öi, mai activi ╚Öi mai relaxa╚Ťi”, a subliniat viceprim-ministrul Paul St─ânescu.