Intrevederea viceprim-ministrului Sevil Shhaideh cu reprezentantii Bancii Mondiale

Joi, 16 Februarie 2017

I Galerie foto I

Doamna viceprim-ministru Sevil SHHAIDEH, ministrul dezvolt─ârii regionale, administra┼úiei publice ┼či fondurilor europene, ╚Öi doamna Mihaela TOADER, ministrul delegat pentru fonduri europene, s-au întâlnit ast─âzi, 16 februarie a.c., cu o delega╚Ťie a B─âncii Mondiale conduse de doamna Elisabetta CAPANNELLI, manager de ┼úar─â pentru România ┼či Ungaria.

Discu╚Ťiile au vizat o trecere în revist─â a colabor─ârii din ultimii ani ╚Öi perspectivele de devoltare unor eventuale viitoare proiecte comune. Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene a beneficiat de expertiza B─âncii Mondiale în cadrul a trei acorduri de consultan╚Ť─â, cu rol în fundamentarea strategic─â a unor domenii gestionate la nivelul ministerului.

Colaborarea a fost valorificat─â în principal în 3 dintre strategiile definitivate de minister în ultimul an: Strategia de dezvoltare Teritorial─â a României, Strategia integrat─â de dezvoltare durabil─â a Deltei Dun─ârii, Strategia Na╚Ťional─â a Locuirii. Alte rezultate ale colabor─ârii cu Banca Mondial─â constau în elaborarea de criterii pentru prioritizarea investi╚Ťiilor ╚Öi a unor ghiduri de investi╚Ťii destinate administra╚Ťiei publice locale pentru drumuri jude╚Ťene, sisteme de ap─â ╚Öi ap─â uzat─â, drumuri locale ╚Öi infrastructur─â social─â (educa╚Ťie, s─ân─âtate, cultur─â ╚Öi sport).