Intrevederea viceprim-ministrului Sevil Shhaideh cu reprezentantii Bancii Mondiale

Joi, 16 Februarie 2017

I Galerie foto I

Doamna viceprim-ministru Sevil SHHAIDEH, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, și doamna Mihaela TOADER, ministrul delegat pentru fonduri europene, s-au întâlnit astăzi, 16 februarie a.c., cu o delegație a Băncii Mondiale conduse de doamna Elisabetta CAPANNELLI, manager de ţară pentru România şi Ungaria.

Discuțiile au vizat o trecere în revistă a colaborării din ultimii ani și perspectivele de devoltare unor eventuale viitoare proiecte comune. Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a beneficiat de expertiza Băncii Mondiale în cadrul a trei acorduri de consultanță, cu rol în fundamentarea strategică a unor domenii gestionate la nivelul ministerului.

Colaborarea a fost valorificată în principal în 3 dintre strategiile definitivate de minister în ultimul an: Strategia de dezvoltare Teritorială a României, Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării, Strategia Națională a Locuirii. Alte rezultate ale colaborării cu Banca Mondială constau în elaborarea de criterii pentru prioritizarea investițiilor și a unor ghiduri de investiții destinate administrației publice locale pentru drumuri județene, sisteme de apă și apă uzată, drumuri locale și infrastructură socială (educație, sănătate, cultură și sport).