Intrevederea viceprim-ministrului Sevil Shhaideh cu comisarul european Corina Cretu

Luni, 8 Mai 2017

I Foto I

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvolt─ârii regionale, administra╚Ťiei publice ╚Öi fondurilor europene, ╚Öi Rovana Plumb, ministrul delegat pentru fonduri europene, au avut luni, 8 mai a.c., la Bucure╚Öti, o întâlnire cu Corina Cre╚Ťu, comisar european pentru politica regional─â.

Viceprim-ministrul Shhaideh a prezentat progresul în domeniul fondurilor europene fa╚Ť─â de ultima întâlnire: un grad de absorb╚Ťie de 89,2% aferent fondurilor din perioada de programare 2007-2013 ╚Öi depunerea în termenul stabilit a documentelor pentru desemnarea tuturor autorit─â╚Ťilor de management (30 aprilie a.c.).

Am depus spre acreditare c─âtre Autoritatea de Audit toate programele opera╚Ťionale ╚Öi sper─âm ca de la 1 iulie s─â putem începe rambursarea de sume de la Comisia European─â. De asemenea, se lucreaz─â intens pentru ca sfâr╚Öitul lunii iunie s─â ne g─âseasc─â cu marea majoritate a condi╚Ťionalit─â╚Ťilor îndeplinite, pentru a putea respecta ╚Ťinta de absorb╚Ťie asumat─â pentru anul în curs. Ne-am propus prin Programul de guvernare ca la sfâr╚Öitul anului sa aducem 5,2 miliarde de euro în ╚Ťar─â”, a declarat Sevil Shhaideh.

Comisarul Corina Cre╚Ťu a apreciat preocuparea României ╚Öi pa╚Öii importan╚Ťi f─âcu╚Ťi pentru accesarea fondurilor din actualul exerci╚Ťiu financiar multianual european.

Reprezentan╚Ťii celor dou─â p─âr╚Ťi s-au asigurat reciproc de o bun─â colaborare în continuare ╚Öi de sus╚Ťinere pentru gestionarea în cât mai bune condi╚Ťii a fondurilor europene în România.