INTERREG EUROPE: doua zile dedicate dialogului intre organizatii din 30 de tari europene

Joi, 30 Octombrie 2014

Forumul de Cooperare Interregional─â
2-3 decembrie 2014
(Bologna, Italia)

În perioada 2-3 decembrie 2014 va avea loc Forumul de Cooperare Interregional─â la Bologna, Italia. La acest eveniment vor participa persoane implicate în formularea politicilor ╚Öi profesioni╚Öti din toat─â Europa din domeniile: cercetare ╚Öi inovare, competitivitatea IMM-urilor, economie bazat─â pe emisii reduse de carbon, protec╚Ťia mediului ╚Öi utilizarea eficient─â a resurselor.

Fie c─â lucra╚Ťi în cadrul autorit─â╚Ťilor de management a fondurilor structurale, administra╚Ťiilor locale, autorit─â╚Ťilor regionale sau ministerelor na╚Ťionale, agen╚Ťiilor regionale sau asocia╚Ťiilor europene, atâta timp cât sunte╚Ťi implica╚Ťi în procesul legat de politicile publice ╚Öi sunte╚Ťi interesa╚Ťi de programul INTERREG EUROPE, sunte╚Ťi invita╚Ťi s─â participa╚Ťi la acest eveniment.

Pentru mai multe detalii ╚Öi pentru înregistrare, vizita╚Ťi INTERREG IVC / INTERREG EUROPE interregional forum

Programul INTERREG EUROPE

Noul program INTERREG EUROPE va oferi oportunitatea de a beneficia de cooperarea interregional─â pe domenii precum: cercetare, inovare, competitivitatea IMM-urilor, economie bazat─â pe emisii reduse de carbon ╚Öi eficien╚Ťa utiliz─ârii resurselor. Se poate ob╚Ťine finan╚Ťare de la Fondul European de Dezvoltare Regional─â pentru colaborarea cu alte regiuni pentru a înv─â╚Ťa ╚Öi a g─âsi solu╚Ťii pentru provoc─âri comune împreun─â. V─â pute╚Ťi implica în re╚Ťelele tematice INTERREG EUROPE, ce vor sprijini administra╚Ťiile de la nivel regional ╚Öi local s─â devin─â mai eficiente în planificarea ╚Öi implementarea politicilor în beneficiul cet─â╚Ťenilor.

Aria eligibil─â a programului acoper─â întreg teritoriul Uniunii Europene [UE], Norvegia ╚Öi Elve╚Ťia. Programul va avea un buget total de 426.309.549,12 Euro, din care 359.326.000 Euro finan╚Ťare din Fondul European de Dezvoltare Regional─â [FEDR] pentru perioada financiar─â 2014-2020.

Obiectivul General al programului:
Îmbun─ât─â╚Ťirea implement─ârii politicilor ╚Öi programelor de dezvoltare regional─â, în principal a programelor pentru cre╚Ötere economic─â ╚Öi ocuparea for╚Ťei de munc─â ╚Öi, acolo unde este relevant, ale programelor din cadrul obiectivului Cooperare Teritorial─â European─â, prin promovarea schimbului de experien╚Ť─â între actorii regionali relevan╚Ťi ╚Öi studierea politicilor.
Obiectivul este definit pe baza obiectivelor de cooperare interregional─â prev─âzute în regulamentele aferente politicii de coeziune a Uniunii Europene, a nevoilor ╚Öi provoc─ârilor anterior identificate.

Principiul de func╚Ťionare:
Obiectivul proiectelor de cooperare interregional─â este de a îmbun─ât─â╚Ťi implementarea de politici din regiunile participante prin sprijinirea schimbului de experien╚Ť─â ╚Öi a schimbul de bune practici între actorii relevan╚Ťi la nivel regional, cu scopul de a preg─âti integrarea înv─â╚Ť─âturilor din cadrul proiectelor finan╚Ťate prin politicile ╚Öi ac╚Ťiunile regionale.

Tipuri de ac╚Ťiuni: programul sprijin─â dou─â tipuri de ac╚Ťiuni, pentru a permite partenerilor din diferite statele partenere s─â lucreze împreun─â la probleme legate de politica regional─â comun─â în domeniile mai sus men╚Ťionate:

  • Proiecte de cooperare interregional─â;
  • Platforme de studiere a politicilor.

Grupuri ╚Ťint─â:
Ca regul─â general─â, principalele grupuri ╚Ťint─â ale acestui program sunt:

  • Autorit─â╚Ťi Na╚Ťionale,
  • Autorit─â╚Ťi de Management ale programelor dedicate Cre╚Öterii economice ╚Öi for╚Ťei de munc─â,www.mdrap.ro/dezvoltare-regionala/
  • Organisme intermediare,
  • Autorit─â╚Ťile de Management ale programelor CTE.

Pentru mai multe detalii, vizita╚Ťi http://www.mdrap.ro/dezvoltare-regionala/