Informatie de presa

Miercuri, 24 Februarie 2016

Viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, efectuează miercuri, 24 februarie a.c., o vizită de lucru la New York, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Viceprim-ministrul Vasile Dîncu participă la reuniunea ministerială organizată de PNUD în cadrul evenimentului de marcare a acestei aniversări și va susține un discurs în sesiunea dedicată dezvoltării durabile, Panelul 4 – Managementul riscurilor în construcții: identificarea riscurilor și pregătirea pentru dezastre și schimbări climatice.

* * *

PNUD activează în aproape 170 de țări și teritorii contribuind la eradicarea sărăciei, a inegalităților și a excluziunii. PNUD sprijină aceste țări să dezvolte politici, abilități de conducere și cooperare și instrumente instituționale care să susțină dezvoltarea.

În România, PNUD a deschis un birou de ţară în anul 1972, cel mai vechi din regiune. România, prin Ministerul Afacerilor Externe (MAE), dezvoltă cu PNUD un parteneriat strategic în domeniul asistenţei oficiale pentru dezvoltare (AOD). Această cooperare se manifestă în prezent prin programul „The New ODA Cooperation Partnership with Romania” (2013-2016), implementat de Centrul Regional PNUD de la Istanbul (UNDP Istanbul Regional Hub) prin intermediul echipei de proiect din București.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a beneficiat de sprijin PNUD în dezvoltarea unor proiecte precum: „O Românie Frumoasă” (2007-2008), proiectul de realizare a Agendei 21 pentru 35 de localități sau, cea mai recentă, „Îmbunătăţirea eficienţei energetice în gospodăriile şi comunităţile cu venituri reduse din România”. Proiectul vizează eliminarea barierelor în calea implementării măsurilor de creştere a eficienţei energetice în clădiri, în gospodăriile și comunităţile cu venituri reduse din România, şi reducerea sărăciei față de combustibil (fuel poverty).