Informatie de presa

Miercuri, 24 Februarie 2016

Viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice, efectueaz─â miercuri, 24 februarie a.c., o vizit─â de lucru la New York, cu ocazia anivers─ârii a 50 de ani de la înfiin╚Ťarea Programului Na╚Ťiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Viceprim-ministrul Vasile Dîncu particip─â la reuniunea ministerial─â organizat─â de PNUD în cadrul evenimentului de marcare a acestei anivers─âri ╚Öi va sus╚Ťine un discurs în sesiunea dedicat─â dezvolt─ârii durabile, Panelul 4 – Managementul riscurilor în construc╚Ťii: identificarea riscurilor ╚Öi preg─âtirea pentru dezastre ╚Öi schimb─âri climatice.

* * *

PNUD activeaz─â în aproape 170 de ╚Ť─âri ╚Öi teritorii contribuind la eradicarea s─âr─âciei, a inegalit─â╚Ťilor ╚Öi a excluziunii. PNUD sprijin─â aceste ╚Ť─âri s─â dezvolte politici, abilit─â╚Ťi de conducere ╚Öi cooperare ╚Öi instrumente institu╚Ťionale care s─â sus╚Ťin─â dezvoltarea.

În România, PNUD a deschis un birou de ┼úar─â în anul 1972, cel mai vechi din regiune. România, prin Ministerul Afacerilor Externe (MAE), dezvolt─â cu PNUD un parteneriat strategic în domeniul asisten┼úei oficiale pentru dezvoltare (AOD). Aceast─â cooperare se manifest─â în prezent prin programul „The New ODA Cooperation Partnership with Romania” (2013-2016), implementat de Centrul Regional PNUD de la Istanbul (UNDP Istanbul Regional Hub) prin intermediul echipei de proiect din Bucure╚Öti.

Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice a beneficiat de sprijin PNUD în dezvoltarea unor proiecte precum: „O Românie Frumoas─â” (2007-2008), proiectul de realizare a Agendei 21 pentru 35 de localit─â╚Ťi sau, cea mai recent─â, „Îmbun─ât─â┼úirea eficien┼úei energetice în gospod─âriile ┼či comunit─â┼úile cu venituri reduse din România”. Proiectul vizeaz─â eliminarea barierelor în calea implement─ârii m─âsurilor de cre┼čtere a eficien┼úei energetice în cl─âdiri, în gospod─âriile ╚Öi comunit─â┼úile cu venituri reduse din România, ┼či reducerea s─âr─âciei fa╚Ť─â de combustibil (fuel poverty).