Informare privind deficiente la nivelul sistemului national informatic de evidenta a persoanelor

Marti, 11 Aprilie 2017

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anun╚Ť─â cet─â╚Ťenii c─â s-au constatat deficien╚Ťe la nivelul unei baze de date din componen╚Ťa sistemului na┼úional informatic de eviden┼ú─â a persoanelor.

Astfel, în data de 10.04.2017, s-au constatat disfunc╚Ťii ale echipamentului informatic dedicat asigur─ârii func╚Ťion─ârii unei baze de date, component─â a Sistemului na┼úional informatic de eviden┼ú─â a persoanelor, administrat de D.E.P.A.B.D. Men╚Ťion─âm c─â aceast─â baz─â de date auxiliar─â deserve╚Öte ╚Öi utilizatori din cadrul altor unit─â╚Ťi ale M.A.I. În scopul repunerii în func┼úiune a echipamentului, în cel mai scurt timp posibil, speciali╚Ötii D.E.P.A.B.D. desf─â╚Öoar─â activit─â╚Ťi sus╚Ťinute.

Ministerul Dezvolt─ârii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene (MDRAPFE) anun╚Ť─â solicitan╚Ťii de fonduri europene care utilizeaz─â sistemul MySMIS2014 c─â, având în vedere c─â baza de date amintit─â este folosit─â ╚Öi la validarea utilizatorilor noi în MySMIS2014, pentru moment în sistem nu se pot înregistra utilizatori noi care se identific─â cu datele personale. Celelalte componente ale sistemului MySMIS2014 nu sunt afectate.

În momentul în care deficien╚Ťa va fi remediat─â, MAI ╚Öi MDRAPFE vor anun╚Ťa public. Pentru a veni în sprijinul poten╚Ťialilor beneficiari afecta╚Ťi, perioada depunerii de proiecte pentru apelurile cu termen limit─â deschise la acest moment în MySMIS2014 va fi prelungit─â corespunz─âtor perioadei în care s-au manifestat deficien╚Ťele.