Implementarea instrumentelor de management al calitatii la nivelul MDRAP

Marti, 5 Martie 2019

Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice (MDRAP) ╚Öi structurile din subordinea/ sub autoritatea/ în coordonarea acestuia au demarat, în luna ianuarie 2019, implementarea Cadrului comun de autoevaluare a modului de func╚Ťionare a institu╚Ťiilor publice - Common Assessment Framework (CAF), a standardelor ISO 9001:2015 managementul calit─â╚Ťii ╚Öi ISO 37001:2016 management anticorup╚Ťie.

Implementarea acestor instrumente de management al calit─â╚Ťii face parte dintr-un proces mai amplu ini╚Ťiat de MDRAP pentru realizarea ac╚Ťiunilor cuprinse în Planul pentru Implementarea Etapizat─â a Managementului Calit─â╚Ťii în Autorit─â╚Ťi ╚Öi Institu╚Ťii Publice 2016 – 2020 ╚Öi se deruleaz─â în cadrul proiectului „Calitate, Standarde, Performan╚Ť─â – premisele unui management eficient la nivelul Ministerului Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice”, cofinan╚Ťat din Fondul Social European prin Programul Opera╚Ťional Capacitate Administrativ─â 2014-2020.

În perioada ianuarie - februarie 2019, au fost instrui╚Ťi 80 de angaja╚Ťi din minister ┼či structurile subordonate/coordonate, pentru a utiliza acest instrument în autoevaluarea institu╚Ťional─â.

CAF este inspirat din Modelul pentru Excelen╚Ť─â al Funda╚Ťiei Europene pentru Managementul Calit─â╚Ťii ╚Öi permite institu╚Ťiilor publice s─â-╚Öi analizeze, prin implicarea propriilor angaja╚Ťi, fiecare domeniu de activitate, pe baza unui set comun de criterii stabilite la nivel european.

MDRAP ┼či structurile subordonate/coordonate se afl─â, în prezent, în etapa de realizare a autoevalu─ârii propriu-zise, urmând ca, la finalul procesului, s─â rezulte, pentru fiecare institu╚Ťie, un diagnostic clar ╚Öi detaliat cu privire la modul în care func╚Ťioneaz─â ╚Öi un set de ac╚Ťiuni de îmbun─ât─â╚Ťire a activit─â╚Ťii acestora.

***

Pentru detalii suplimentare legate de acest proiect:

Elena Andreea GRIGORE - Manager de proiect, Director Direc╚Ťia Integritate, Bun─â Guvernare ╚Öi Politici Publice, E-mail: andreea.grigore@mdrap.ro