CNI - A fost semnat contractul pentru bazinul de inot din Gheorghieni

Marti, 5 Martie 2019

Ast─âzi, 5 martie 2019, în prezen┼úa viceprim-ministrului Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvolt─ârii regionale ┼či administra┼úiei publice, s-a semnat contractul de proiectare ╚Öi execu╚Ťie pentru un bazin de înot didactic (proiect pilot) în municipiul Gheorgheni (jud. Harghita).

Necesitatea construirii acestui obiectiv este dat─â, în principal, de lipsa unei baze sportive care s─â permit─â desf─â╚Öurarea în condi╚Ťii optime a antrenamentelor sportive. Construirea acestui bazin de înot, în urma solicit─ârii depuse de autoritatea local─â, precum ╚Öi a recomand─ârilor din partea federa╚Ťiilor de profil, reprezint─â o oportunitate atât pentru utilizatori (elevi ai ╚Öcolilor arondate bazinului de înot), cât ╚Öi pentru publicul larg.

Proiectul a fost realizat în conformitate cu normele ╚Öi recomand─ârile federa╚Ťiilor de profil ╚Öi cuprinde un bazin de antrenament cu dimensiunile de 25 m x 12.5 m ╚Öi o adâncime variabil─â între 1.20 - 1.80 m. De asemenea, proiectul cl─âdirii prevede spa╚Ťii anexe vestiare (separate pe sexe, echipate cu du╚Öuri ╚Öi grupuri sanitare) ╚Öi spa╚Ťii tehnice.

Valoarea total─â a contractului este de 7.880.083,80 lei (cu TVA, taxe ╚Öi cote), finan╚Ťarea fiind asigurat─â, în condi╚Ťiile legii, de c─âtre Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice (MDRAP), prin Compania Na╚Ťional─â de Investi╚Ťii (CNI).

Durata contractului este de 11,5 luni, din care 1,5 luni este perioada de proiectare.

La eveniment, au fost prezen┼úi ┼či Manuela P─âtr─â┼čcoiu (director CNI), Alexandru Nistor (reprezentantul SC EN ELECTRIC PROIECT OFFICE SRL), Barti Tihamer (vicepre╚Öedintele Consiliul Jude╚Ťean Harghita) ┼či deputatul Bende Sandor.

***

CNI a finalizat, pân─â în prezent, în cadrul subprogramului Bazine de înot, 21 de obiective de investi┼úii, dintre care 7 sunt destinate sportului de performan╚Ť─â ╚Öi alte 14 sunt, în principal, pentru uz didactic. Valoarea total─â a acestor bazine este de 292,30 milioane de lei.

În prezent, se afl─â contractate ╚Öi în diferite stadii de execu╚Ťie 8 bazine de înot (6 bazine didactice, un bazin olimpic ╚Öi o reabilitare de bazin) ╚Öi un complex olimpic de nata╚Ťie la Otopeni (jud. Ilfov), valoarea total─â a acestora fiind de aproximativ 288,9 milioane de lei.