ANL a receptionat 56 de locuinte pentru tineri in Titu

Marti, 30 Mai 2017

56 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepționate astăzi, 30 mai, în orașul Titu (județul Dâmbovița). Locuințele (56 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din str. Petru Rareș şi sunt repartizate în 7 tronsoane cu regim de înălţime D+P+2E+M (demisol + parter + 2 etaje + mansardă).

Până în prezent, în orașul Titu, au fost finalizate, în total,150 de apartamente în cadrul Programului ANL de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din Zona Titu Nou (91 de unități locative), str. Visarion (19 unități locative) și Zona Visarion, bl. 12 (40 de unități locative).

La nivelul județului Dâmbovița, ANL a finalizat, în cadrul programului de construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii, un număr de 1.058 de unități locative.

***

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare al locuințelor, stabilită prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr. 1077 din 29 iulie 2016 și valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.757,88 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

Sursa: Comunicat ANL