ANL a receptionat 48 de locuinte pentru tineri in Bucuresti

Luni, 25 Septembrie 2017

48 de locuin┼úe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recep╚Ťionate în data de 22 septembrie 2017, în municipiul Bucure╚Öti. Locuin╚Ťele (12 apartamente cu o camer─â ╚Öi 36 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din ╚śos. Olteni╚Ťei, nr. 219, zona I, bl. Z1.3, Cartier Tonitza, ┼či sunt repartizate pe 4 tronsoane cu regim de în─âl┼úime S+P+2E+M (subsol + parter +2 etaje + mansard─â.

Pân─â în prezent, în municipiul Bucure╚Öti, au fost finalizate, în total, 2392 de apartamente în cadrul Programului ANL de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din Aleea Cioplea, str. Alexander von Humbold, ╚Öos. G─ârii C─â╚Ťelu, str. Maior B─âcil─â, Cartier Tonitza – ╚Öos. Olteni╚Ťei nr. 219, Cartier Brâncu╚Öi – Valea Oltului - Bd. Timi╚Öoara.

***

Programul de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuin┼úele sunt construite pe terenuri puse la dispozi┼úia Agen╚Ťiei de c─âtre autorit─â┼úile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 ┼či 35 de ani, care îndeplinesc condi┼úiile prev─âzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuin┼ú─â. Accesarea se face prin depunerea de cereri la prim─ârii, care urmeaz─â s─â întocmeasc─â listele de reparti┼úii. În prezent, în urma ultimelor modific─âri legislative, locuin┼úele pentru tineri pot fi achizi┼úionate de chiria╚Öi, dup─â o perioad─â de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale c─âtre autorit─â┼úile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Cas─â sau cu achitarea integral─â a pre┼úului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizeaz─â în prezent la calcularea de c─âtre autorit─â╚Ťile publice locale a pre╚Ťului de vânzare al locuin╚Ťelor, stabilit─â prin Ordinul ministrului dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice nr. 3776 din 02 august 2017 ╚Öi valabil─â pân─â la data public─ârii urm─âtorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.600,20 lei/metru p─âtrat, inclusiv TVA.

Sursa: Comunicat ANL