ANL a receptionat 48 de locuinte pentru tineri in Bucuresti

Luni, 25 Septembrie 2017

48 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepționate în data de 22 septembrie 2017, în municipiul București. Locuințele (12 apartamente cu o cameră și 36 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din Șos. Olteniței, nr. 219, zona I, bl. Z1.3, Cartier Tonitza, şi sunt repartizate pe 4 tronsoane cu regim de înălţime S+P+2E+M (subsol + parter +2 etaje + mansardă.

Până în prezent, în municipiul București, au fost finalizate, în total, 2392 de apartamente în cadrul Programului ANL de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din Aleea Cioplea, str. Alexander von Humbold, șos. Gării Cățelu, str. Maior Băcilă, Cartier Tonitza – șos. Olteniței nr. 219, Cartier Brâncuși – Valea Oltului - Bd. Timișoara.

***

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare al locuințelor, stabilită prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr. 3776 din 02 august 2017 și valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.600,20 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

Sursa: Comunicat ANL