ANL a receptionat 24 de locuinte pentru tineri in Rosiorii de Vede

Vineri, 9 Iunie 2017

24 de locuin┼úe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recep╚Ťionate pe 08 iunie 2017, în municipiul Ro╚Öiorii de Vede (jud. Teleorman). Locuin╚Ťele (4 apartamente cu o camer─â, 12 apartamente cu 2 camere, 8 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din Aleea Parc Nord, f.nr. ┼či sunt repartizate în 2 tronsoane cu regim de în─âl┼úime St+P+3E (subsol tehnic + parter + 3 etaje).

Pân─â în prezent, în municipiul Ro╚Öiorii de Vede, au fost finalizate, în total, 174 de apartamente în cadrul Programului ANL de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din Aleea Parc Nord (30 de unit─â╚Ťi locative), str. Oltului (32 unit─â╚Ťi locative), str. Sf. Teodor (64 unit─â╚Ťi locative), str. Sf. Teodor, f.n. (16 unit─â╚Ťi locative) ╚Öi str. Republicii (32 de unit─â╚Ťi locative).

La nivelul jude╚Ťului Teleorman, ANL a finalizat, în cadrul programului de construc╚Ťii locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, un num─âr de 771 de unit─â╚Ťi locative.

***

Programul de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuin┼úele sunt construite pe terenuri puse la dispozi┼úia Agen╚Ťiei de c─âtre autorit─â┼úile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 ┼či 35 de ani, care îndeplinesc condi┼úiile prev─âzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuin┼ú─â. Accesarea se face prin depunerea de cereri la prim─ârii, care urmeaz─â s─â întocmeasc─â listele de reparti┼úii.

În prezent, în urma ultimelor modific─âri legislative, locuin┼úele pentru tineri pot fi achizi┼úionate de chiria╚Öi, dup─â o perioad─â de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale c─âtre autorit─â┼úile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Cas─â sau cu achitarea integral─â a pre┼úului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizeaz─â în prezent la calcularea de c─âtre autorit─â╚Ťile publice locale a pre╚Ťului de vânzare al locuin╚Ťelor, stabilit─â prin Ordinul ministrului dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice nr. 1077 din 29 iulie 2016 ╚Öi valabil─â pân─â la data public─ârii urm─âtorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.757,88 lei/metru p─âtrat, inclusiv TVA.

Sursa: Comunicat ANL