ANL a receptionat 105 locuinte pentru tineri in Ramnicu Valcea

Marti, 28 Martie 2017

105 locuin┼úe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recep╚Ťionate ast─âzi, 28 martie, în municipiul Râmnicu Vâlcea (jude╚Ťul Vâlcea). Locuin╚Ťele (35 de garsoniere ╚Öi 70 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din Ansamblul Ostroveni nr. 5 – Strada Nicolae Iorga ┼či sunt repartizate în 7 tronsoane cu regim de în─âl┼úime St+P+4E (subsol tehnic + parter + 4 etaje).

Pân─â în prezent, în jude╚Ťul Vâlcea, au fost finalizate, în total, 490 de apartamente în cadrul Programului ANL de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din localit─â╚Ťile Râmnicu Vâlcea (365 de locuin╚Ťe), Dr─âg─â╚Öani (40 de locuin╚Ťe), C─âlim─âne╚Öti (16 locuin╚Ťe), B─âile Govora (37 de locuin╚Ťe), Horezu (20 de locuin╚Ťe) ╚Öi Ocnele Mari (12 locuin╚Ťe). De asemenea, în acest jude╚Ť ╚Öi în cadrul aceluia╚Öi program se mai afl─â în execu╚Ťie alte 29 de unit─â╚Ťi locative (în municipiul Dr─âg─â╚Öani).

***

Programul de construc╚Ťii de locuin╚Ťe pentru tineri, destinate închirierii a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuin┼úele sunt construite pe terenuri puse la dispozi┼úia Agen╚Ťiei de c─âtre autorit─â┼úile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 ┼či 35 de ani, care îndeplinesc condi┼úiile prev─âzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuin┼ú─â. Accesarea se face prin depunerea de cereri la prim─ârii, care urmeaz─â s─â întocmeasc─â listele de reparti┼úii.

În prezent, în urma ultimelor modific─âri legislative, locuin┼úele pentru tineri pot fi achizi┼úionate de chiria╚Öi, dup─â o perioad─â de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale c─âtre autorit─â┼úile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Cas─â sau cu achitarea integral─â a pre┼úului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizeaz─â în prezent la calcularea de c─âtre autorit─â╚Ťile publice locale a pre╚Ťului de vânzare al locuin╚Ťelor, stabilit─â prin Ordinul ministrului dezvolt─ârii regionale ╚Öi administra╚Ťiei publice nr. 1077 din 29 iulie 2016 ╚Öi valabil─â pân─â la data public─ârii urm─âtorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.757,88 lei/metru p─âtrat, inclusiv TVA.

Sursa: Comunicat ANL