80 de cladiri cu bulina, incluse in 2016 in Programul privind reducerea riscului seismic la locuintele multietajate

Joi, 31 Martie 2016

80 de cl─âdiri cu bulin─â, incluse în 2016 în Programul privind reducerea riscului seismic la locuin╚Ťele multietajate Guvernul a aprobat Programul de ac╚Ťiuni pe anul 2016 privind proiectarea ╚Öi execu╚Ťia lucr─ârilor de interven╚Ťie pentru reducerea riscului seismic la construc╚Ťiile cu destina╚Ťia de locuin╚Ť─â multietajate, încadrate prin raport de expertiz─â tehnic─â în clasa I de risc seismic ╚Öi care prezint─â pericol public.

Programul cuprinde 80 de cl─âdiri, din care 66 de cl─âdiri renominalizate din programul de ac╚Ťiuni pe anul 2015 ╚Öi 14 cl─âdiri nominalizate de Prim─âria Municipiului Bucure╚Öti.

Pentru 33 dintre aceste cl─âdiri va fi elaborat─â documenta╚Ťia tehnico-economic─â ╚Öi vor fi executate lucr─âri de interven╚Ťie; alte 47 de cl─âdiri de locuit multietajate vor beneficia de actualizarea documenta╚Ťiei.

Programul este elaborat de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ╚Öi Administra╚Ťiei Publice, în baza propunerilor Consiliului General al Municipiului Bucure╚Öti ╚Öi ale consiliilor jude╚Ťene, avizate de Comitetul Municipiului Bucure╚Öti, respectiv de comitelele jude╚Ťene pentru situa╚Ťii de urgen╚Ť─â ╚Öi, ulterior, de Comisia Na╚Ťional─â de Inginerie Seismic─â.

Fondurile necesare pentru finan╚Ťarea cheltuielilor pentru proiectarea ╚Öi execu╚Ťia lucr─ârilor de consolidare se asigur─â din bugetul MDRAP, în limita aloca╚Ťiilor aprobate anual prin Legea bugetului de stat. Suma alocat─â pentru acest program în anul 2016 este de 25 de milioane de lei, un buget de cinci ori mai mare decât anul trecut.

Proiectul de act normativ a fost publicat spre consultare public─â pe site-ul MDRAP.

Sursa: Comunicat Guvern