Ajutoare financiare pentru localitatile afectate de inundatii

Guvernul a aprobat miercuri, 4 aprilie, printr-o hotarare, acordarea unor ajutoare de urgenta in valoare de 57,77 de milioane de lei pentru 45 de unitati administrativ - teritoriale care au fost afectate de calamitatile naturale produse in luna martie 2018.

Cresterile semnificative de niveluri si debite pe unele cursuri de apa, caracterul torential al ploilor si topirea zapezii au produs alunecari de teren, inundatii si pagube materiale pe raza teritoriala a unor localitati din judetele Arges, Buzau, Constanta, Dambovita, Harghita, Olt, Prahova, Vrancea si Valcea.

Ajutoarele financiare vor fi utilizate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere afectate (strazi, drumuri agricole, comunale si judetene), refacerea unor poduri si podete, consolidarea si asigurarea scurgerii apelor, precum si pentru decolmatarea albiilor unor parauri.

Sumele necesare fiecarei localitati au fost solicitate de catre autoritatile publice locale din cele 9 judete si vor fi asigurate din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2018.