Agenda minister

 

Al doilea Apel restrâns, pentru propuneri de proiecte strategice, lansat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria

Depunerea proiectelor: 21.06.2017 - 20.09.2017
31 mai 2017
 

Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene din România, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria si Autoritatea Nationala – Biroul Primului Ministru din Ungaria - anunta lansarea, în cadrul programului, a celui de-al doilea Apel restrâns, pentru propuneri de proiecte strategice.

Care este bugetul alocat?

Valoarea fondurilor disponibile pentru acest Apel restrâns de propuneri de proiecte strategice este de 40.945.000,00  EURO (FEDR), completata de cofinantarea nationala a celor doua state membre participante în program, România si Ungaria.

Care sunt domeniile în care se pot depune proiecte?

Prioritatea de investitii (Pi) lansata prin Apelul restrâns de propuneri de proiecte strategice este 9/a - Investitii în infrastructura medicala (in cadrul Axei prioritare 4: Îmbunatatirea serviciilor de îngrijire a sanatatii).

Apelul restrâns pentru propuneri de proiecte este adresat proiectelor cu valoare strategica, care abordeaza cele mai importante nevoi ale regiunii de granita româno-maghiare, proiecte care sunt aliniate strategiilor nationale, regionale, sau judetene relevante si care au capacitatea de a produce un impact sporit si de a îmbunatati calitatea vietii în zona de granita.

Cine poate solicita finantare?

Criteriile de eligibilitate pentru aplicanti, actiuni si cheltuieli sunt stabilite in Ghidul Solicitantului. Pot beneficia de proiecte finantate prin program organizatiile publice (autoritatile nationale, regionale sau locale), organizatiile echivalente celor de drept public, organizatii non-profit (de exemplu asociatii) si gruparile europene de cooperare teritoriala (GECT). Se poate aplica pentru finantare doar în parteneriat transfrontalier.

Aria eligibila a programului cuprinde judetele Arad, Bihor, Satu Mare si Timia în România, respectiv, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar si Szabolcs-Szatmár-Bereg, în Ungaria.

Care este rata de cofinantare?

Ratele de cofinantare sunt de pâna la 98% din costurile totale eligibile pentru partenerii romani si pâna la 95% în unele cazuri, chiar 100%, pentru solicitantii maghiari, totalizând atât FEDR cât si co-finantarea nationala.

Care este procedura de aplicare?

Aplicatiile trebuie depuse online, prin intermediul sistemului eMS, începând cu data de 21.06.2017 ora 8:00, pâna în data de 20.09.2017 ora 16:00 (EET).

Pentru descrierea detaliata a Apelului de propuneri de proiecte strategice, inclusiv regulile de eligibilitate si depunere, precum si pentru mai multe informatii privind procesul de selectie, va rugam sa consultati Ghidul Solicitantului, aici.

În timpul fazei de aplicare, programul va oferi asistenta solicitantilor prin intermediul Secretariatului Comun (SC). Solicitantii pot adresa SC întrebari cu privire la regulile acestui Apel de propuneri de proiecte cu cel târziu 21 de zile lucratoare înaintea închiderii Apelului, la adresa de e-mail: joint.secretariat@brecoradea.ro. Raspunsurile finale la

întrebari vor fi transmise (publicate) cu cel putin 11 zile lucratoare înainte de data limita de depunere.

Sesiuni de informare vor fi organizate atât în România cât si în Ungaria. Vom reveni cu detalii privind locul de desfasurare a evenimentelor, în timp util, pe pagina web a programului.

VA DORIM SUCCES!

Publicat Miercuri, 31 Mai 2017